Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Megoldas

Főoldal » Középiskola » Matematika
296
Valaki tudna segiteni nekem a tablazatban?
Elore is koszonom!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Háromszög területe: T=a·b·sinγ/2

1. háromszög: T=38·29·sin142°/2=339,23 cm2
2. háromszög: b=2·T/(a·sinγ)=2·80,75/(19·sin150°)=17 cm
3. háromszög: a=2·T/(b·sinγ)=2·80,75/(17·sin30°)=19 km
4. háromszög: γ= sin-1(2·T/(a·b))=sin-1(2·1323/(49·54))=90°
5. háromszög: a=2·T/(b·sinγ)=2·48/(8·sin90°)=12 m

Ezeket a sin értékeket itt jó fejből tudni, de függvénytáblában is benne vannak:
sin30°=sin150°=0,5
sin90°=1
0