Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlőszárú háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
404
Kérlek segítsetek,nem értem!
Egy egyenlőszárú háromszög alakú sátorlap alapja 2méter,szára 3méter.Hat sátorlapot összekötve milyen magas rúddal kell középen megtámasztani,h kifeszüljön a sátor?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2 méter oldalú szabályos hatszög lesz a sátor alapja, aminek a köréírható körének a sugara ugyancsak 2 méter, Mível a hatszög 6 db szabályos háromszögből áll.
Cos(alfa) =2/3=0,66666667 /
alfa=48,19 fok, nem ez volt a kérdés, de így sin 48,19 * 3 méter = 2,24 méter magas rúd kell.

Másképpen:
2²+m²=3² /-4
m²=5
m=gyök(5)=2,24

Módosítva: 1 éve
0