Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektrosztatika

Főoldal » Középiskola » Fizika
325
Egy töltött vezetőgömb középpontjában helyezkedik el egy Q=+4 μC ponttöltés. A gömb sugarát R=0,5 m-nek felületén pedig a töltés sűrűségét σ=5*10^-6 C/m^2-nek mérjük. Számítsd ki a gömbön lévő össztöltést!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`"Q"_"gömb"=sigma*"A"=sigma*4*pi*"R"^2=5*10^-6 \ "C"/"m"^2*4*pi*"0,5"^2 \ "m"=color(red)("1,57"*10^-5 \ "C")`
1