Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladatom

Főoldal » Általános iskola » Matematika
315
Zsuzsa 8 kg gyümölcsöt és 3 kg burgonyát vásárolt. Mennyibe kerülhetett 1 kg gyümölcs, ha a burgonya kilogrammjának ára 0,40 euró volt, és 5 euróból 1 eurónál kevesebbet kapott vissza?
Ehhez a feladathoz szeretnék segítséget kérni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3kg burgonya ára 3·0,4=1,2 euró. A szöveg szerint a burgonya és gyümölcs ára összesen 4 eurónál több, és 5 eurónál kevesebb volt. Ebből levonva a burgonya árát, a 8kg gyümölcs ára 2,8 és 3,8 euró között volt. 1kg gyümölcs ára 2,8/8=0,35 eurónál több, és 3,8/8=0,475 eurónál kevesebb volt.
1