Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hello

Főoldal » Általános iskola » Matematika
314
Valaki tudna segíteni az X kiszámoláséban esetleg egy magyarazattal ?Elore is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

2 az "x"-edikent ki lehet emelni: (2 az "x"-ediken)×(1+0,5+4+8)=240 → (2 az "x"-ediken)=240/13,5=17,7778 , melyből → x·lg2=lg17,7778 , vagyis x=(lg17,7778/lg2)=4,152 nagyságú, ez a megoldás tehát! :)
-1