Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help

Főoldal » Középiskola » Matematika
328
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A dinnye tömege: mdinnye=53 kg
A dinnye sűrűsége megegyezik a víz sűrűségével, és tudjuk hogy 1 dm3 4°C fokos víz tömege pont 1 kg, így a dinnye térfogatát is könnyen kiszámíthatjuk:
Vdinnye=53 dm3
A gömb alakú dinnye térfogatát az alábbi képlettel számítjuk: Vdinnye=4·r3·π/3
Ezt átrendezve megkapjuk a gömb sugarát: rdinnye=3·Vdinnye/(4·π)=2,33 dm=23,3 cm
A dinnye héja 2 cm vastag, így a belső gömb sugara: rbelső=23,3-2=21,3 cm
A belső rész térfogata, az előbbi képlettel: Vbelső= 4·rbelső·π/3=40478,78 cm3=40,479 dm3
Itt megint a víz sűrűségét figyelembe véve: mbelső40,479 kg∼40,5 kg

1