Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
495
Tudnátok ezekben a kérdésekbe segiteni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Át kell írni teljes négyzetes alakra;

(x+6)²-36+y² = 0, rendezés után:
(x+6)²+y² = 36, így a kör középpontja a (-6;0) pont, a kör sugara  36 =6 egység.

A másodiknál először a tagképletet kell alkalmazni:

a₅ = a₁ + (5-1)*d, vagyis
-3 = 5 + 4d, ennek megoldása -2=d, vagyis a sorozat differencája -2.

Újból használjuk a tagképletet:

a₁₀₀ = a₁ + (100-1)*d = 5+99*(-2)=-193

Az első 50 tag összegét az összegképlet adja meg;

(2a₁+(50-1)*d)*50/2 = (2*5+49*(-2))*50/2 = -2200.
0