Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Energiamegmaradás, rugóerő

Főoldal » Középiskola » Fizika
362
Egy 70 kg-os ember 50 méter magas toronyból ugrik le úgy, hogy a derekára egy gumiszalag van kötve, amelynek hosszúsága 10 méter és rugóállandója 70 N/m. A gumiszalag másik vége a toronyhoz van rögzítve.

Mekkora lenne az ugrás során a 70 kg-os ember legnagyobb sebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, energia, Rugó
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`"v"_"max"=sqrt(2*g*L)=sqrt(2*"9,81" \ "m"/"s"^2*10 \ m)=color(red)("14,01" \ "m"/"s")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0