Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Középiskola négyzetgyök hatványozás

Főoldal » Középiskola » Matematika
386
Hianyoztam.. valaki segítsen nem értem sajnos nagyon hálás lennék ha nem is az egészet de legalább valamennyit valaki megtudna oldani előre is köszönöm!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Terület, Kerület, Matematika, négyzetgyök, hatványozás, számolás, logika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Lehet látni a csatolt képet?
0



4. Egy téglalap oldalhosszúságai √5 és 11 egység. Pontos értékekkel válaszolj az alábbi kérdésekre!

a) Mekkora a téglalap területe?

b) Milyen hosszúak a téglalap átlói?

5. Egy szabályos háromszög magassága 4. √3 egység hosszú. Pontos értékkel válaszolj a következő kérdésekre!

a) Mekkora a háromszög kerülete?

b) Mekkora a háromszög területe?
0

Szia Nóra!

4. feladat megoldása:
A téglalap területe a két oldalhossz szorzata: T(tégl.)=11·√5=24,597 cm²
Az átló nagysága Pitagorasz-tétellel: 5+11² =d² → d²=126 , gyökvonással d=√126=11,225 cm !

5. feladat megoldása:
A szabályos háromszögnél (a·√3)/2 a magasság, ahol az "a" a háromszög oldala.
Ezért itt: 4·√3=√3·(a/2) → amelyből a=8 cm, ez a szabályos háromszög oldala!

Kerülete: K(háromszög)=3·a=3·8=24 cm a háromszög-kerület!
Területe: T(háromszög)=(a×m)/2=(8×4×(gyök alatt 3)/2=16×(gyök alatt 3)=27,713 cm2
Módosítva: 1 éve
1