Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8.osztály - sokszögek területe

Főoldal » Általános iskola » Matematika
313
Sajnos kifogott rajtam ez a feladat. A képen látható sokszög területét kellene kiszámolnom. De hogyan? (5/ C feladat)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Térgeometria
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A c; pontnál a téglalap egyik oldala a lapátló fele (8·√2/2=4·√2) , a másik oldala meg a 8 cm lesz!

Így a téglalap területe: T=4·√2×8=32·√2=45,255 cm² lesz! :)

Remélem tudtam segíteni! :)
0