Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometriában szeretnék segítséget kérni

Főoldal » Középiskola » Matematika
277
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A csatolt rajz alapján:
A paralelogramma magassága: b·sin74°
A paralelogramma területe: Tp=a·b·sin74°=8,4·5,2·sin74°=41,988cm²
A négy téglalap együttes területe a paralelogramma területének 120%-a, vagyis 1,2-szerese: Tt=1,2·Tp
A teljes alakzat területe: T=Tp+Tt=Tp+1,2·Tp=2,2·Tp=2,2·8,4·5,2·sin74°=92,373cm²
A négy téglalap együttes területe: Tt=2·(T1+T2)=2·(8,4c+5,2c)=27,2c
Ebből c=Tt/27,2=1,2·Tp=1,2·8,4·5,2·sin74°/27,2=1,8524cm
Az alakzat kerülete: k=2(a+b)+8c=2(8,4+5,2)+8·1,8524=42,02cm
1