Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometriában szeretnék segítséget kérni

Főoldal » Középiskola » Matematika
322
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ismét egy másféle megoldás:
A hat matrac területe: T1=6·0,6·1,8=6,48m²
A rajzon sraffozással jelölt háromszögek mindegyike derékszögű. A baloldalon levő három darab háromszög befogói a matracok elrendezésének következtében 0,6m-esek, ezek összes területe:
T2=3·0,6·0,6/2=0,54m²
A jobboldalon levő három darab háromszög befogói a matracok elrendezésének következtében 0,6m, illetve 1,2m-esek, ezek összes területe:
T3=3·0,6·1,2/2=1,08m²
A medence területe: T=T1+T2+T3=6,48+0,54+1,08=8,1m²
A baloldali háromszögek átfogói:  0,6²+0,6² = 2·0,6² =0,6 2 m
A trapéz baloldali szára ennek háromszorosa: 3·0,6 2 =1,8 2 m
A jobboldali háromszögek átfogói:  0,6²+1,2² = 0,6²+(2·0,6)² = 0,6²+4·0,6² = 5·0,6² =0,6 5 m
A trapéz jobboldali szára ennek háromszorosa: 3·0,6 5 =1,8 5 m
A trapéz alsó oldalának hossza: 3·1,8+0,6+1,2=4·1,8=7,2m
A trapéz felső oldalának hossza: 1,8m
A kerület: 7,2+1,8+1,8 2 +1,8 5 =7,2+ 1,8·(1+ 2 + 5 )=15,57m
Csatolok hozzá egy rajzot is.
1