Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kérés matematika példa megoldásában

Főoldal » Középiskola » Matematika
762
1. feladat
a) Egy tárgyalás megkezdése előtt a hét résztvevő
mindegyike kezet fogott mindenkivel. Összesen
hány kézfogás történt?
b) Hány összekötő szakasz (átló vagy oldal) rajzolható
egy konvex hétszög csúcsai közé?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`(n*(n-1))/2=(7*(7-1))/2=color(red)(21)`


b.)
`((7),(2))-7=21-7=color(red)(14)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
2