Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Négyzet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
282
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

T(négyzet)=a²=25 , ebből gyökvonással a=√25=5 dm a négyzet oldala, kerülete K(négyzet)=4·a=4·5=20 dm lesz ;
A négyzet átlója Pitagorasz-tétellel: x²=5²+5²=2·25, gyökvonással x=5·√2 dm=7,071 dm az átló nagysága! :)
0