Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
282
Elakadtam , szeretnék kérni egy megoldást.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Pitagorasz-tétellel a nagyobb, ABC háromszögből (derékszögű):
(8+x)²+5²=13², ebből (8+x)²=169-25=144 , gyököt vonva (8+x)=12 → x=12-8=4 cm a keresett szakasz hossza! :)
Módosítva: 1 éve
0