Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Henger

Főoldal » Középiskola » Matematika
449
Egy 6 cm és 8,5 cm oldalú téglalapot megforgatunk egyszer az egyik, majd a másik oldala körül. mekkora az
így keletkezett hengerek felszíne és térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
henger, sík, Időm
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.) Eset a `"8,5" \ cm` oldal körüli megforgatás:

`"V"=pi*m*r^2=pi*6*"4,25"^2=color(red)("340,47" \ "cm"^3)`

`"A"=2pir*(r+m)=2*pi*"4,25"*("4,25"+6)=color(red)("273,71" \ "cm"^2)`



2.) Eset a `6 \ cm` oldal körüli megforgatás:

`"V"=pi*m*r^2=pi*"8,5"*3^2=color(red)("240,33" \ "cm"^3)`

`"A"=2pir*(r+m)=2*pi*3*("8,5"+3)=color(red)("216,77" \ "cm"^2)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1