Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kemia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
327
A bekarikazott feladatokra lenne szuksegem. Elore koszonom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

A megoldás: 6. feladatra
a; (250-100)=150 gramm lesz az új oldat tömege ;
b; Az új oldatban ugyanannyi só lesz, mint a régi oldatban: 100 g oldat tartalmaz 6 g sót, akkor 250 g oldat → (250/100)×6= 15 g sót tartalmaz és ennyi lesz az új oldatban is, a kisebb tömegűben (150 g-ban)! ;
c; Az új oldatban: (150-15)=135 gramm víz (oldószer) van. ;
d; Az új oldat 150 g tömegű, benne 15 gramm só van, így 100 g oldatra számolva: (100/150)×15=10 tömeg%-os lett! Vagyis a víz elpárologtatása miatt az oldatunk töményebb lett! :)
0