Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy osztály buszos kirándulást szervez.

Főoldal » Középiskola » Matematika
603
Egy osztály buszos kirándulást szervez. Ha az osztályból 5 tanuló nem megy el a kirándulásra, akkor fejenként 3500 Ft a buszköltség, ha viszont csak 2 ember nem megy el, akkor minden résztvevőnek 3000 Ft-ot kell fizetnie a busz költségeire.
Mennyi a busz összköltsége?
Mennyi lenne a busz költsége fejenként, ha mindenki elmenne a kirándulásra az osztályból?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`3.500*(x-5)=3.000*(x-2)`

`3.500x-17.500=3.000x-6.000`

`500x=11.500`

`x=23` fő az osztály teljes létszáma.


A busz összköltsége: `3.500*(23-5)=color(red)(63.000 \ "Ft")`

A fejenkénti költség: `63.000/23=color(red)(2.739 \ "Ft")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1