Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok!Esetleg ebben a két feladatban tudnátok segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
419
1. feladat

A=8cm

B=11cm

Beta:73fok

C=?

2.A=8cm


B=7cm

C=11cm

Alfa,és beta szog?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
A 73°-os szög csak a hiányzó oldallal szemben lehet másképpen nem szerkeszthető a háromszög így egy egyszerű cosinusz tételt kell csak alkalmazzunk.

`c=sqrt(a^2*b^2-2*a*b*cosbeta)=sqrt(8^2*11^2-2*8*11*cos73°)=color(red)("11,56" \ "cm")`




2.)
Az `alpha` az A oldallal szemközti szög: `alpha=cos^-1 \ (a^2-(b^2+c^2))/(-2*b*c)=cos^-1 \ (8^2-(7^2+11^2))/(-2*7*11)=color(red)("46,5"°)`

A `beta` a B oldallal szemközti szög: `beta=cos^-1 \ (b^2-(a^2+c^2))/(-2*a*c)=cos^-1 \ (7^2-(8^2+11^2))/(-2*8*11)=color(red)("39,4"°)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0