Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a háromjegyű szám első tagjának értéke ?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
296
Tudjuk, hogy ABC olyan háromjegyú szám, amelyet BC-vel elosztva a maradék és a hányados is 8. Mennyi lehet A értéke?
(A) 1
(В) З
(C) 4
(D) 6
(E) 7

(Ha tudjátok, légyszíves az egész megoldási menetet írjátok le. Előre is köszönöm!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Legyen (100x+10y+z) a háromjegyű szám.
(100x+10y+z)=8+8·(10y+z) , ebből (100x+10y+z)=80y+8z+8 , azaz 100x-70y-7z=8 de innen y=5 és z=6 lehet csak, amikor is 100x=400 lesz, mert kerek százasnak kell kijönnie a (100·x)-nek, s ebből x=4 adódik! :)

Tehát a helyes megoldás : a C; lesz pontosan! :)
0