Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segitene?

Főoldal » Középiskola » Matematika
378
6./ Egy paralelogramma területe 60 cm2, oldalai 10 cm és 7 cm hosszúak.

a, Mekkorák a paralelogramma szögei?

b, Milyen hosszúak a paralelogramma átlói?

c, Mekkora szöget zár be egymással a két átló?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`alpha=sin^-1 \ T/(a*b)=sin^-1 \ (60)/(10*7)=color(red)(59°)`

`beta=(360°-2*alpha)/2=(360°-2*59°)/2=color(red)(121°)`



b.)
`d_1=sqrt(10^2+7^2-2*10*7*cos59°)=color(red)("8,77" \ cm)`

`d_2=sqrt(10^2+7^2-2*10*7*cos121°)=color(red)("14,87" \ cm)`



c.)
`gamma=cos^-1 \ (7^2-(("8,77"/2)^2+(("14,87")/2)^2))/(-2*"8,77"/2*"14,87"/2)=color(red)("66,97"°)`

`eta=(360°-2*"66,97°")/2=color(red)("113,03"°)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1