Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segitene?

Főoldal » Középiskola » Matematika
332
5./ Egy 12 cm oldalú szabályos háromszög egyik szögét 3:4:5 arányban egy-egy félegyenessel három részre osztjuk. Mekkora részekre osztják ezek a félegyenesek a felosztott szöggel szembeni oldalt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A szögfelező tétel szerint egy háromszögben a szögfelező osztópontjaihoz tartozó oldalszakaszok aránya ugyanaz lesz, mint az osztott szög szárainak aránya. Tehát:

Első rész: `3/12*12=color(red)(3 \ cm)`

Második rész: `4/12*12=color(red)(4 \ cm)`

Harmadik rész: `5/12*12=color(red)(5 \ cm)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1