Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segitene?

Főoldal » Középiskola » Matematika
343
3./ Mekkora a területe a 4,2 cm sugarú körbe írható szabályos ötszögnek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az ötszög oldalainak hossza: `a=R*2sin \ (180°)/n="4,2"*2sin \ (180°)/5="4,9" \ cm`

Az ötszög területe: `"T"=(n*a^2*cot \ (180°)/n)/4=(5*"4,9"^2*cot \ (180°)/5)/4=color(red)("41,31" \ cm^2)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1