Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segitene?

Főoldal » Középiskola » Matematika
326
2./ Mekkorák a szögei annak az egyenlő szárú háromszögnek, amelynek az alapja 6,4 cm hosszú, a szárai 7,5 cm hosszúak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az alappal szemközti szöge: `alpha=cos^-1 \ ("6,4"^2-("7,5"^2+7,5^2))/(-2*"7,5"*"7,5")=color(red)("50,5°")`

Az alapon fekvő szögei: `beta=(180°-"50,5"°)/2=color(red)("64,75"°)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1