Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segitene?

Főoldal » Középiskola » Matematika
351
1./ Egy 225 cm hosszú egyágú létrát a falhoz támasztunk. A létra a talajjal 78o-os szöget zár be. Milyen magasra ér a falon a létra?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A létra, a talaj, és a fal derékszögű háromszöget alkot, így alkalmazhatók a szögfüggvények.
Az ismert szög α=78°
Átfogó: c=225
A keresett érték a szöggel szemközti befogó: a=?
sinα = a/c
a=c·sinα=225·sin78°=220,08 cm
1