Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektronikai ellenállás hálózat

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
355
Mekkora az eredő ellenállás?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Érdemes két ellenállásra bontani a rajzot. Számoljuk ki külön az `"AD"` és `"BD"` pontok közötti eredő ellenállást és a kettő összege adja az `"R"_"AB"`-t.

`"R"_"AB"="R"_"AD"+"R"_"BD"=("R"_4 \ X \ ("R"_2 \ X \ "R"_3 +"R"_1))+("R"_5 \ X \ "R"_6 \ X \ "R"_7)=(7 \ Omega \ X \ (2 \ Omega \ X \ 3 \ Omega+"1,8" \ Omega))+(3 \ Omega \ X \ 6 \ Omega \ X \ 2 \ Omega)=color(red)("3,1" \ Omega)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1