Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek fontos!

Főoldal » Középiskola » Matematika
363
Egyetlen hatványként kell felírni!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-2
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
`sqrt(a^2root(3)(a))=sqrt(a^2*a^(1/3))=sqrt(a^(7/3))=(a^(7/3))^(1/2)=color(red)(a^(7/6))`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1

Szia!

(((a²·(a az 1/3-adikon)) az 1/2-edikenen)= (("a" a 7/3-adikon) az 1/2-edikenen)= ("a" a 7/6-odikonon) a végeredmény! :)

Egyetlen hatványként felírva! :)
0