Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek fontos!

Főoldal » Középiskola » Matematika
315
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-2
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`log_25(1/5*log_3(2-log_(1/2) x))=-1/2`

`1/5*log_3 (2-log_(1/2) x)=25^(-1/2)`

`1/5*log_3(2-log_(1/2) x)=1/5`

`log_3(2-log_(1/2) x)=1`

`2-log_(1/2)=3`

`log_(1/2) x=-1`

`x=(1/2)^-1`

`color(red)(x=2)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0