Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek fontos!

Főoldal » Középiskola » Matematika
298
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-2
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{(log_sqrt3 (y-x)=2),(2^x*3^y=972):}=>{(y-x=sqrt3^2),(2^x*3^y=972):}=>{(y=3+x),(2^x*3^y=972):}`

`2^x*3^(3+x)=972=>2^x*3^3*3^x=972=>6^x*27=972=>6^x=36=>6^x=6^2=>color(red)(x=2)`

`y=3+x=>y=3+2=>color(red)(y=5)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1