Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek fontos!

Főoldal » Középiskola » Matematika
318
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-2
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{(3^x-9^3*27^y=0),(log_3 xy=2):}=>{(3^x-3^(3y+6)=0),(xy=9):}=>{(3^x=3^(3y+6)),(xy=9):}=>{(x=3y+6),(xy=9):}`

`(3y+6)*y=9`

`3y^2+6y-9=0`

`y_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(-6+-sqrt(6^2-4*3*(-9)))/(2*3)={(y_1="-3") , (y_2 =1):}`


`x_1=3*y+6=3*(-3)+6="-3"`

`x_2=3*y+6=3*1+6=9`

Tehát a két helyes megoldás `color(red)((x_1;y_1)=("-3";"-3"))` és `color(red)((x_2;y_2)=(9;1))`.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0