Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek fontos!

Főoldal » Középiskola » Matematika
289
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-2
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!

Tehát y=0 és x=2 a megoldás!
Ellenőrzés:
1. egyenletre → 32²=4·16², ebből (2⁵)²=2²·(2⁴)², ez igaz, mert 2¹⁰=2¹⁰ adódik!
2. egyenletre → 27³=9⁴·3, ebből 3⁹=3⁸·3 , ez is igaz, mert 3⁹=3⁹ jön ki végül itt! :)

Remélem tudtam segíteni! :)
1

`{(32^(x+y)=4*16^x),(27^(x+1)=9^(3y+4)*3):}=>{(2^(5x+5y)=4^(2x+1)),(3^(3x+3)=3^(6y+9)):}=>{(5x+5y=4x+2),(3x+3=6y+9):}=>{(x+5y=2),(-x+2y=-2):}`

`x+5y-x+2y=2-2=>7y=0=>color(red)(y=0)`

`x+5y=2=>x+5*0=2=>color(red)(x=2)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1