Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok!Tudnátok ebben a feladatban segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
336
(5/6+2/9)×24/5+(7/20-7/8)×30/7=
Törtek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
Szia!

Egyik részre osztva: (5/6+2/9)=(45/54+12/54)=(45+12)/54=57/54 , ezért (57/54)×(24/5)=1368/270=684/135 a tört ;
Másik részre osztva: (7/20-7/8)=(56/160-140/160)=(56-140)/160=-(84/160)=-(21/40) , ezért
-(21/40)×(30/7)=-(3×3)/4=-(9/4) a tört; végül összeadva ezeket azt kapjuk, hogy → (684/135)-(9/4)=(2736/540-1215/540)=1521/540 , elosztva a két számot → 2,8167 jön ki körülbelül, ennyi lesz a végeredmény! :)
Módosítva: 1 éve
0

(15/18+4/18)*24/5+(14/40-35/40)*30/7=19/18*24/5-21/40*30/7=
=76/15-9/4=304/60-135/60=169/60=2 49/60
Módosítva: 1 éve
0

(Ez nem válasz, hanem ellenőrzés az előző megoldásokhoz.)
0

Köszönöm szépen!
0