Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

6.os matek, egész számok, egyenletek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
603
Tudna-e valaki segiteni? a bekarikázott feladatok megoldásában?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
d) Mindkét oldalt osztod 0,6-del: x=1,92/0,6=3,2.
e) 0,(3) Azt jelenti, hogy a tizedesvessző után végtelen sok 3-as van: 0,333..., szerencsére erről tudjuk, hogy az 1/3 törtnek pont ugyanez a tizedestört alakja, tehát:
0,3x = 1/3, osztunk 0,3-del: x = (1/3)/(0,3) = 1/(3*0,3) = 1/0,9 = 10/9.
i) Itt is csak 2,5-del kell osztani: x=5/2,5=2.
j) Ha a 0,333... 1/3 volt, akkor 0,666... 2/3 lesz, mivel ez pont a kétszerese, tehát:
(2/3)x = 1, osztunk (2/3)-dal: x = 1/(2/3) = 1*(3/2) = 3/2 = 1,5.
0