Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
468
1, Az autó kezdősebessége V0= 15 m/s amikor gyorsulni kezd, a= 2 m/s2 gyorsulással. A gyorsulás t= 8 s ideig tart.
Mekkora a sebessége a gyorsulás végén?

2, Egy gépkocsi Vo= 108 km/h sebességről a= 6 m/s2 lassulással fékez.
Mennyi idő telik el a megállásig?

Ehhez a két feladathoz kérhetnék segítséget?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1.)
`"v"="v"_0+"a"*"t"=15 \ "m"/"s"+2 \ "m"/"s"^2*8 \ "s"=color(red)(31 \ "m"/"s")`


2.)
`"t"="v"_0/"a"=(30 \ "m"/"s")/(6 \ "m"/"s"^2)=color(red)(5 \ "s")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0