Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi(sín cos tan ctan)

Főoldal » Középiskola » Matematika
330
Sziasztok!
Ennek a két feladatnak a megoldásában szeretnék segítséget kérni !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
33)
A toronyantenna alja vízszintesen cos14,4 * 230 = 222,7741 métterre van,
függőlegesen pedig sin14,4 * 230m = 57,1987 méterre van az út elejétől.
A torony antenna az út elejétől tan28,1 * 222,7741m = 118,9503 méterre van függőlegesen, így a toronyantenna magassága 118,9503-57,1987=61,7516 méter.
0

34
Legyen x az a magasság, ahol a repülőgép van.
cotan23 = (y+1250)/x és cotan32 = y/x
x=(y+1250)/2,3559=y/1,6003
y+1250=1,4721y
0,4721y=1250 /:0,4721
y=2647,5775 méter, így x= (y+1250):2,3559=(2647,5775+1250):2,3559=1654,39 méter magasan repül a felüljárótól.
0