Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Négyzetgyök- házi feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
412
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a csatolt feladatok megoldásában.
Köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a)  5 · 125 = 5·125 = 625 =25
b)  75 · 3 = 75·3 = 225 =15
c) ugyanaz, mint az a)
d)  2 · 12 · 12 = 2 · 12·12 =12 2 
e)  73 · 75 = 73·75 = 78 =74=2401
f)  810·40 = 10·81·4·10 = 400 · 81 =20·9=180
g)  8·72 = 2·4·2·36 = 16 · 36 =4·6=24
h)  32·98 = 2·16·2·49 = 64 · 49 =8·7=56
i)  75·6·32 = 3·25·2·3·2·16 = 36·25·16 = 36 · 25 · 16 =6·5·4=120
j)  196/81 = 196 / 81 =14/9
k)  54/6 = 9 =3
l)  75/73 = 72 =7
m)  33/3 = 32 =3
n)  48 / 3 = 48/3 = 16 =4
o)  243 / 3 = 243/3 = 81 =9
p)  28 / 7 = 28/7 = 4 =2
q)  56 =53=125
r)  (-5)4 = 54 =52=25
s)  625 = 25·25 =25
t)  169 = 13·13 =13
u) ( 7 )4=( 7 )2·( 7 )2=7·7=49
v) ( 2 )3=( 2 )2· 2 =2 2 
w) (2 5 )4=24·( 5 )4=16·52=16·25=400
x) (3 6 )2=32·( 6 )2=9·6=54
1