Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
467
Tudnátok ezekben a kérdésekbe segiteni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3)
`18=9·2=3^2·2`
`8=4·2=2^2·2`
`50=25·2=5^2·2`
A négyzetekből tudsz gyököt vonni, a 2-ből nem, az marad majd `sgrt2`. Az összeadás után olyasmi lesz, hogy mondjuk `8·sqrt2`, de nem 8-cal van szorozva. Számold ki, menni fog.

4a) Szorozd be a számlálót és a nevezőt is `sqrt6`-tal
4b) Szorozd be a számlálót és a nevezőt is `(sqrt3+2sqrt5)`-tel. Azt tudod felhasználni a nevező szorzásakor, hogy `(a+b)(a-b)=a^2-b^2`

Próbáld meg.
Módosítva: 8 éve
0