Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
325
Sziasztok! Elkezdtem ezeket megoldani de sehogy sem sikerülnek. Kérném a segítségeteket
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
c)
q=3, n=9 S9=59046
Sn=a1*(qⁿ-1)/(q-1), ez alapján
S9=a1*(3 a 9.-en-1)/(3-1).
59046=a1*19682/2
59046=a1*9841. /:6
a1=6
a9=a1*q a 8.-on=6*3 a8.-on=6*6561=39366
1

d)
50000*x³=59046. /:50000
x³=1,18092. /köbgyök
x=1,057 szeresse lesz évente, így a kamat 5,7 %.
1

a2=6
a3=9
q=a3:a2=9:6=1,5
a1=a2:q=6:1,5=4
S6=4*[(1,5)a 6.-on-1]:(1,5-1)
S6=4*10,390625:0,5
S6=83,125
1