Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok

Főoldal » Általános iskola » Fizika
277
Légyszi a 22 esbe segítsetek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!
a) Fe=F1+F2=30N+40N=70N
- Itt csak simán össze kell adni az erőket.
b) Fe=|F1-F2|=|40N-30N|=10N
- Nem teljesen értem az "azonos irányúak, de ellentétes irányításúak" megfogalmazást, de ez a logikus válasz.
c) Ez talán már egy kicsit bonyolultabb, itt Pitagorasz-tételt kell alkalmazni:
Fe= F12+F22 = 302N+402= 900N+1600N =50N
d) Ez az amiben nem vagyok 100%, de erre jutottam:
- Itt ugye egy paralelogramma van, amelynek az átlójának hosszát szeretnénk megtudni. Ehhez szükségünk van cosinus tételre.
 F12+F22+2*F1*F2*cos30° 
- Ha nem baj, nem szenvedem végig a behelyettesítést, ha minden igaz 67,67 N körül kell kijönnie.

Remélem ez segített :D.
Módosítva: 1 éve
0