Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
342
Sziasztok!
Tud valaki ebben segíteni?
3000000 forintot vettünk fel 3 évre, 10%-os kamattal.
a) 3 év után egyösszegben mennyit kell fizetni?
b) Évente mennyit kell fizetni, ha kamattal együtt minden évben ugyanannyit kell fizetni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
a) 3 000 000*1,10³=3 993 000 Ft
1

b)
x/(1,1)¹+x/(1,1)²+x/(1,1)³=3 000 000 Ft. /*(1,1)³
1,21*x+1,1*x+x=3 993 000 /összevonás
3,31*x=3 993 000 /:3,31
x=1 206 344,41, tehát évente 1 206 345 Ft-ot kell fizetni. (Össz:3 619 035 Ft)

1