Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
323
Egy számtani sorozat első tagja -1, differenciálás 7, 5. Mennyi az első 100 tag összege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kiszámolod an (n jobb alsó kis index)
an=a1+(n-1)×d=(-1)+(100-1)×7,5=741,5
Első n tag összege:
Sn=n×((a1+an)/2)=100x((-1+741,5)/2)=37025

1