Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
385
Sziasztok!
Valaki tudna ebben segíteni?
Alma az egyik bankba 600000 ft-ot tettbe, évi 6%-os kamattal. Bea egy másik bankba 1000000 ft-ot tett be, évi 4%-os kamattal. Egyszerre adták be a pénzt. Hány év múlva lesz Almának annyi pénze, mint Beának?
Köszönöm szépen előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`600.000*"1,06"^"n"=1.000.000*"1,04"^"n"`

`"0,6"="1,04"^"n"/"1,06"^"n"`

`"0,6"=("1,04"/"1,06")^"n"`

`log_("1,04"/"1,06") \ "0,6"="n"`

`color(red)("26,82" \ approx "n")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0