Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős lenne, valaki tudna segíteni

Főoldal » Középiskola » Matematika
369
1. Egy laboratóriumban a kísérletekhez baktériumokat szaporítnak. A baktériumok
száma óránként megduplázódik. Mennyi idő múlva éri el az egyedszám a
kísérletekhez szükséges 10 000-t, ha adott pillanatban 800 baktérium áll
rendelkezésre?

É=82-5 x 1,09600-G/205 tapasztalati összefüggést figyeltek meg a kutatók, ahol É az
átlagos várható élettartam években, G pedig a GDP, reálértékben átszámítva 1997-
es dollárra.
a) Mennyi a várható élettartam, ha a GDP 5000 dollár?
b) Mennyi a GDP, ha a várható élettartam 63 év?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1.)
`10.000=800*2^n`

`"12,5"=2^n`

`log_2 \ "12,5"=n`

`color(red)("3,64"approxn)`



2.)
a.)
`"É"=82-5*"1,09"^((6.000-5.000)/205)=82-5*"1,09"^(1000/205)=color(red)("74,39" \ "év")`


b.)
`63=82-5*"1,09"^((6000-"G")/205)`

`5*"1,09"^((6000-"G")/205)=19`

`"1,09"^((6000-"G")/205)="3,8"`

`(6.000-"G")/205=log_("1,09") \ "3,8"`

`6.000-"G"=205*(log_("1,09") \ "3,8")`

`"G"=-1*(205*(log_("1,09") \ "3,8")-6.000)`

`color(red)("G"="2.824,29")`
Módosítva: 1 éve
0

Csatoltam képet.
1