Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
359
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`3root(3)(3)=root(3^3*3)=root(3)(3^4)=color(red)(root(3)(81))`

`3root(3)(2)=root(3)(3^3*2)=root(3)(27*2)=color(red)(root(3)(54))`

`2root(5)(3)=root(5)(2^5*3)=root(5)(32*3)=color(red)(root(5)(96))`

`1/2root(3)(4)=root(3)((1/2)^3*4)=root(3)((1^3*4)/2^3)=root(3)(4/8)=color(red)(root(3)(1/2))`

`1/3root(4)(9)=root(4)((1/3)^4*9)=root(4)((1^4*9)/3^4)=root(4)(9/81)=color(red)(root(4)(1/9))`



b.)
`aroot(3)(a)=root(3)(a^3*a)=color(red)(root(3)(a^4))`

`a^2root(3)(a)=root(3)(a^6*a)=color(red)(root(3)(a^7))`

`a^2root(3)(ab)=root(3)(a^6*ab)=color(red)(root(3)(a^7b))`

`2aroot(3)(2a)=root(3)((2a)^3*2a)=root(3)(8a^3*2a)=color(red)(root(3)(16a^4))`

`axroot(5)(a)=root(5)((ax)^5*a)=root(5)(a^5x^5*a)=color(red)(root(5)(a^6x^5))`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1