Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
451
Tudnátok ezekben a kérdésekbe segiteni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. A gyökjel alatt nem lehet negatív, így

a) x≥-3, b) x≤3

2. A √a * √b =  a*b  azonosságot kell használni;

a) 9* 4/3  =  81  *  4/3  =  81*(4/3)  =  108 

b) 3a² *  2ab  =  9a⁴  *  2ab  =  9a⁴*2ab  =  18a⁵b .
0