Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
378
1 feladat:
van egy kocka ami 216 cm3 térfogatú es ezt lemásoljak, 27m3 lesz a térfogata
Mennyi az aránya
Mennyi a két kocka felszíne

2.feladat
3 gömbgyertyának az átmérője ÖSSZEADVA 24cm
a, Hány l viasszal kell leönteni mind a 3mat
b, mekkora egynek a felszíne
c, petike leejti és otthon összeolvasztja őket, mekkora lesz az így kapott kör sugara

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
`lambda=(27*10^6 \ "cm"^3)/(216 \ "cm"^3)=color(red)(125.000)`

A nagyobbik kocka felszíne: `"A"=6*root(3)("V")^2=6*root(3)(27.000.000)^2=color(red)(90.000 \ "cm"^2)`

A kisebbik kocka felszíne: `"A"=6*root(3)("V")^2=6*root(3)(216)^2=color(red)(36 \ "cm"^2)`



2.)
a.)
`"V"_"összes"=4*pi*r^3=4*pi*4^3="804,25" \ "cm"^3=color(red)("0,804" \ "l")`


b.)
`"A"=4*pi*r^2=4*pi*4^2=color(red)("201,06" \ "cm"^2)`


c.)
`r=root(3)((3"V"_"összes")/(4pi))=root(3)((3*"804,25")/(4pi))=color(red)("5,77" \ "cm")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0