Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gúla 12. Osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
339
Sziasztok ebben a feladatban kérném a segítségeteket

1). Egy szabályos hatoldalú gúla alapéle 12 cm, oldaléle 13 cm hosszú.

Számítsd ki a gúla magasságát és térfogatát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`"m"=sqrt("b"^2-"a"^2)=sqrt(13^2-12^2)=color(red)(5 \ "cm")`


`"V"=(("n"*"a"^2*cot \ (180°)/"n")/4*"m")/3=((6*12^2*cot \ (180°)/6)/4*5)/3=color(red)("623,54" \ "cm"^3)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1