Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Négyzetgyök- házi feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
364
Sziasztok!
Az alábbi feladatok megoldásában kérnék segítséget!
Köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`sqrt192+sqrt12-sqrt75=8sqrt3+2sqrt3-5sqrt3=color(red)(5sqrt3)`


b.)
`sqrt32+sqrt18-sqrt50-sqrt2=4sqrt2+3sqrt2-5sqrt2-sqrt2=color(red)(sqrt2)`


c.)
`sqrt252-sqrt28+sqrt63-sqrt7=6sqrt7-2sqrt7+3sqrt7-sqrt7=color(red)(6sqrt7)`


d.)
`(sqrt108-sqrt12+sqrt32-sqrt8)*(sqrt147-sqrt7-sqrt50+sqrt18)=(6sqrt3-2sqrt3+4sqrt2-2sqrt2)*(7sqrt3-3sqrt3-5sqrt2+3sqrt2)`
`=(4sqrt3+2sqrt2)*(4sqrt3-2sqrt2)=16*3-4*2=color(red)(40)`


e.)
`(sqrt(25a)+sqrt(4b)-sqrt(4a)-sqrt(16b))*(sqrt(36a)-sqrt(25b)-sqrt(9a)-sqrt(9b))=(5sqrta+2sqrtb-2sqrta-4sqrtb)*(6sqrta+5sqrtb-3sqrta-3sqrtb)`
`=(3sqrta-2sqrtb)*(3sqrta+2sqrtb)=color(red)(9a-4b)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1