Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértani sorozat

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
386
Egy mértani sorozat 3. tagja 4,32 míg a 19. tagja 79,87. Határozd meg a hányadost és a sorozat első eletét valamint az első 20 tag összegét!


Kérlek vezessétek le abból tudom megérteni mit kell csinálni és hogyan.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`"q"=root("n"-"k")("a"_"n"/"a"_"k")=root(19-3)("a"_19/"a"_3)=root(19-3)("79,87"/"4,32")=color(red)("1,2")`


`"a"_1="a"_3/"q"^2="4,32"/"1,2"^2=color(red)(3)`


`"S"_20="a"_1*("q"^"n"-1)/("q"-1)=3*("1,2"^20-1)/("1,2"-1)=color(red)("560,064")`
0