Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Középiskola » Matematika
310
Sziasztok!Lenne szíves valaki segíteni az alábbi feladatokban?Csatoltam képet. Előre is köszönöm szépen a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A végeredmények:
a; pont 3⁵·3⁸·3³= 3¹⁶ a végeredmény
b; pont 11¹⁵/11¹⁸= 1/(11³) a végeredmény (11 a (-3)-adikon a pontos)
c; pont 2²⁸/2²⁹= (1/2) a végeredmény (2 a (-1)-ediken a pontos)
d; pont 2²¹/2¹⁸=2³= 8 a végeredmény
e; pont (3²²·3⁶)/(3¹⁶/3⁷)=3²⁸/3⁹= 3¹⁹ a végeredmény ! :)

Remélem tudtam segíteni a levezetéseimmel! :)
Módosítva: 1 éve
0